Op paaszondag 8 april organiseren de leden van WSC De Flierefluiter uit Tongerlo een wielerhappening. WSC De Flierefluiter wil het wielrennen in de streek promoten en de jeugd achter hun computer weghalen en laten sporten.

Daarom organiseren ze deze wielerhappening.
 
In de voormiddag zijn het initiatiewedstrijden voor jongens en meisjes van 8jaar tot 11 jaar. Na de middag rijden de aspiranten (jongens en meisjes) hun wedstrijden.

De 12j starten om 14u, 13j om 15u en tot slot de 14j om 16.15u. De wedstrijden worden gereden achter de kerk van Tongerlo langs de beddermolen. De start en aankomst zijn ter hoogte van Elfjulilaan 41. Tevens is er langs de omloop in de  Elfjulilaan een tent voorzien waar de toeschouwers een drankje kunnen nuttigen. Heel het gebeuren is gratis toegangkelijk.
 
Om 12.30u starten de avalympics hun wedstrijd. De avalympics zijn volwassenen men geestelijke handicap of achterstand. De begeleiding voor deze renners(sters) gebeurd door de opvoeders van het MPI uit Oosterlo onderleiding van Theo Verdonck.

Dit jaar is er inTongerlo een primeur voor deze mensen. Niels Albert komt hen aanmoedigen en de prijsuitreiking doen voor deze sporters.
 
Voor renners(sters) uit Tongerlo hebben de leden van WSC De Flierefluiter een premiestelsel uitgewerkt dat gaat van goud op het Belgisch kampioenschap tot brons op het provinciaal kampioenschap. Dit vanaf aspiranten tot en met de juniors in alle verschillende wielerdisciplines.